Naar het dak van de wereld - Reisverslag uit Arnhem, Nederland van Ralph Schendel - WaarBenJij.nu Naar het dak van de wereld - Reisverslag uit Arnhem, Nederland van Ralph Schendel - WaarBenJij.nu

Naar het dak van de wereld

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ralph

30 Juni 2008 | Nederland, Arnhem

Nog minder dan een maand en dan vertrek ik voor 4 maanden naar Nepal. Het dak van de wereled, het land van mijn dromen.

De afgelopen week al afscheid genomen van mijn collega's van Sportbedrijf Arnhem en de vakgroep bewegingsonderwijs. Deze week de laatste gymlessen op school en afscheid nemen van de kinderen en de leerkrachten.

Vanaf 31 juli vertrek ik voor 4 maanden naar Nepal om daar deel te nemen aan het vrijwilligersproject van Cross-Borders. Kijk voor meer informatie over het werk van Cross Borders op de link http://www.cross-borders.org/

De laatste maand ga ik zelf rondreizen door het prachtige land en een van de prachtige besneeuwde toppen beklimmen.

Gisteren contact gehad met Ina Mouwer van Cross Borders en informatie ontvangen over mijn werkplek in Nepal. De groep vrijwilligers die eind juli naar Nepal vertrekt bestaat uit 8 mannen. Later in september komen er nog 2 dames naar Nepal voor hun stage.Ik ga samen met Jelle Mastenbroek naar het plaatsje Dhading. Op de kaart van Nepal kun je het plaatsje opzoeken.

Dhading is het district tussen Kathmandu, Chitwan en Pokhara. Het ligt op 3 uur rijden van de stad, maar de laatste 10 km. gaan stijl omhoog.

Het dorpscomite van het plaatsje Baireni-Patie heeft Cross Borders gevraagd hier te helpenom het niveau van de dorpsscholen wat op te liften. Er is een klein schooltje genaamd Naya Devi met 3 klassen en 70 leerlingen. ietsje omlaag lopend staat een grotere school, Shree Nalang met ongeveer 300 leerlingen. Twee klaslokalen zijn nieuw gebouwd, de rest van het gebouw verkeert in erbarmelijke conditie.

Bij de scholen gaat het vooral om het bieden van hulp en uitleg bij rekenen, aadrijkskunde, Engels, etc. En uiteraard de leerlingen uitdagen om meer Engels te spreken en zo hun spreekvaardigheid e vergroten.

In dit dorp kom ik bij een lokaal gastgezin te wonen en eet ik basic Nepali voedsel met hen mee.Maar op de top is een resort alwaar je dagelijks kunt douchen, danwel wat luxer eten. Deze locatie is fabuleus aan de voet van de Mount Manaslu (8.163meter) en uitzicht over een groot gedeelte van de Himalay-range.

Na deze informatie krijg ik echt zin in het avontuur in Nepal. Eerst nog even 2 weken werken en zorgen voor een goede overdracht voor mijn collega's. De laatste 2 of 3 weken van juli kan ik me dan volledig gaan concentreren op Nepal en de verhuisdozen en de rugzak gaan inpakken voor Nepal.

Dhanyabad en namaste
Ralph

• 01 Juli 2008 - 13:42

Benno:

Ralph,geweldig dat je dit gaat doen.Helaas kon ik er niet bij zijn afgelopen vrijdag, had familieverplichtingen.Alsnog gefeliciteerd man.
    Ik probeer je nog te bellen voor je gaat, en ik zal je blijven volgen via deze site. Groet, Benno

• 06 Juli 2008 - 15:15

Erik Tange:

He Ralph,
    Gaaf hoor zo'n trip maken en ook goed dat je dit gaat doen. Ik ben benieuwd naar de ontwikelingen die je daar gaat maken en zal je site in de gaten houden.

Groeten Dorien, Nina en Erik

• 08 Juli 2008 - 07:56

John Weerden:

Dag Ralph,
    Heb je nog een plaatsje over? Ik ben wel jaloers. Ik zal je belevenissen blijven volgen.

John Weerden
    De Witte School

• 08 Juli 2008 - 15:01

Régine:

Ralph,

Ik vind het zo gaaf dat je dit gaat doen! Top man, op het dak van de wereld de kids gaan helpen. Heel veel succes en ik blijf je volgen.
    Goede reis en take care!

• 08 Juli 2008 - 19:58

Hetty Driessen:

hallo Ralph, bedankt voor je mailjte.
    Ik ga je volgen hoor. Ik vind het ook onwijs te gek dat je dit doet.
    Ik wens je dan ook heel veel succesen een goede reis.
    Hartelijke groet van Hetty

• 09 Juli 2008 - 06:30

Hellen:

Ralph, helemaal perfect en naast alle goede dingen en uitdagingen die je aangaat vooral genieten van het mooie wat je tegenkomt, hartelijke groet

• 09 Juli 2008 - 11:57

Tanja:

Heel veel plezier en succes in Nepal. Geniet er van en kom maar snel weer langs als je terug bent!!

Ik ga je zeker volgen op deze site!

• 11 Juli 2008 - 07:49

Nieuw Zeelander:

Ja hallo Ralph,

Wil je ff melden dat je het juiste media hebt gekozen om de achterblijvers op de hoogte te houden. Goede zet van je en ga je zeker volgen.

Dikke zoen P

• 11 Juli 2008 - 12:01

Robert:

Ben benieuwd naar je verhalen. Is de wereld klaar voor Ralph..?

Succes in ieder geval!!

• 21 Juli 2008 - 09:32

Tante Manja Oom Math:

Veel succes op je fantastische reis. Pas goed op je zelf, wij zullen op je moeder passen.
    Tot ziens.

• 25 Juli 2008 - 10:33

Titia:

Hey Ralph,

Hebben geen afscheid meer kunnen nemen, maar ik heb van je genoten als collega! Nog steeds geen friday night skate gedaan... Ik wens je een super gave tijd in Nepal! Geniet ervan!

Groetjes Titia

• 29 Juli 2008 - 21:17

Jeroen, Barbara, B&T:

Lieve (oom) Ralph,
    Wat gaaf om alle berichten te lezen en te zien dat iedereen het helemaal geweldig vindt!
    Wij vinden het super om vanavond samen geweest te zijn, gaan je zeker volgen en erg missen!
    Geniet van de komende maanden, van alle mensen die je ontmoet, de indrukken die je op doet en wij zien graag alle berichten de komende 4 maanden en bij thuiskomst in de winter(?!) de foto's!
    Pas goed op jezelf en kom veilig weer thuis!
    Een hele dikke knuffel van je kleine vriendjes, en van ons 2!

• 31 Juli 2008 - 15:38

Lutz:

Gozert,

Hoop dat je een voorspoedige reis hebt! Helaas is het mij vannacht niet meer gelukt om op Schiphol te zijn (lang verhaal), was leuk geweest. Dan moet ik je daar maar op komen zoeken...

Succes man, en veel plezier!

groeten

• 01 Augustus 2008 - 07:49

Manon:

Hee die Ralph,

Je bent al aangekomen!!!
    Helaas heb ik je niet meer aan de lijn gehad. Die lunchafspraak staat nog steeds, maar halen we in in December! Ralph, ik weet zeker dat je gaat genieten! Daar zorg je zelf wel voor (en de mensen daar ook van jou)! Super dat je ook nog eens in een gigantisch mooi natuurgebied zit!
    Ennuh, vergeet vooral niet om af en toe ook nog even echt te relaxen! Tot gauw!

Manon

• 06 Augustus 2008 - 17:21

Dorien:

He Ralph,

Je bent als het goed is ondertussen op de plaats van bestemming. We zijn erg benieuwd hoe het daar is en wat jouw eerste indrukken zijn! We wachten op je eerste bericht met een update, maar die komt er vast binnenkort aan.

Veel plezier en veel groetjes van ons,

Erik, Dorien en Nina x

• 25 Augustus 2008 - 10:20

Pieter:

Hee Ralph,

Dat ziet er goed uit! Ik begin al aardig jaloers te worden. Voetballen op 4000 hoogte! Wat is Nepal groen. Ik had verwacht dat het zo hoog in de bergen rotsachtiger zou zijn.
    Hier gaat alles goed (ook met Annemarie). Het lijkt hier af en toe ook wel op een monsoen (regen). Veel plezier,

Pieter

• 12 December 2008 - 15:51

Bernard Van Acker:

Mijn naam is Bernard van Acker. Ik ben oud aardrijkskunde docent van jelle. Ik ben ontzettend benieuwd naar zijn verhalen, dus als je hem nog spreekt, doe hem dan de meer dan hartelijke groeten en zeg hem alsjeblieft of hij bij terugkomst contact met mij opneemt.

Prima initiatief, en veel succes

Bernard van acker
    bvacker@zernike.nl
    Mobielnummer is nog steeds dezelfde